Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

vrijdag 21 december 2018

Alcohollifttechniek

Hallo, deze week heb ik een alcoholkaart voor jullie gemaakt.
Een nieuwe techniek waarbij je de alcoholinkt gaat liften.
Dus proost! ;)


Je begint met een vierkante kaart van yupo-papier in de maat 12x12cm.
Hier spray je solution overheen. Dit is een blanke vloeistof die alcoholinkt verdund.
Op de kaart druppel je daarna 2 kleuren alcoholinkt en laat deze lopen over je kaart en de kleuren vermengen met elkaar. Je kunt eventueel nog wat solution sprayen. Droog het daarna een beetje.
Wel voorzichtig zijn, want het is yupo-papier en dat smelt wanneer het te warm wordt en dan krult je papier om.

Met de alcoholliftinkt van Ranger stempel je de ijskristallen op je kaart. Deze alcoholliftinkt neemt de alcohol een beetje op van je kaart daar waar je gestempeld hebt.
Je moet goed kijken; ik heb links de grote ijskristal gestempeld. 

Meteen na het stempelen op je kaart, stempel je de rest van de inkt af op een andere witte kaart. Hiervoor gebruik je geen yupo-papier, maar een kaart van stempelpapier. 
Hier kun je later nog een kaartje mee maken.

Als je tevreden bent over je stempelverdeling, leg je een stukje keukenrol over je kaart en wrijf je over het keukenpapier heen. Niet deppen, niet met je keukenpapier wrijven. Nu neem je de ergste alcoholliftinkt op. 
Daarna ga je met keukenpapier voorzichtig over het gestempelde wrijven. Hierbij neem je iedere keer een schoon stukje. Je ziet nu dat de alcoholinkt verdwijnt en dat het wat wit wordt.

Op een restje yupo-papier stempel je met versamark en witte embossingpoeder de ijskristallen en knip ze daarna uit.

Met de donkerblauwe distress crayon Chipped Sapphire zet je een lijntje op de rand en veeg deze met je vinger uit. Stukje voor stukje.

Dan plak je de kaart op een bijpassende onderkaart. 

Nu kunnen de uitgeknipte ijskristallen erop geplakt worden met foam.

En je kaart is klaar :)

Heel veel knutselplezier en
tot de volgende keer!
Groetjes Joan