Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

vrijdag 25 november 2016

Bloemenkaarten

Hoi allemaal, deze week van mij op het blog bloemenkaarten voor alle gelegenheden.

Ik ben begonnen met aquarelpapier van schut 225gr.
Ik heb gestempeld met een stencil.
Het stencil wat ik daarvoor heb gebruikt is van The Crafters Workshop.

Deze leg ik op een stukje keukenrol en spray ik met diverse kleuren van Lindy's Stampgang. Maar je kunt hier natuurlijk iedere spray verf op waterbasis voor gebruiken.


Op het gesprayde stencil leg je dan het aquarelpapier en druk je goed aan. Even laten liggen, zodat de inkt goed in het papier trekt. Wanneer je het papier eraf haalt, heb je een mooie afdruk.

Dit heb ik nog een keer gedaan met wat andere kleuren.
Ik heb nu twee bloemenprints.

Deze heb ik in repen gesneden. Daarna heb ik alle repen gemat op een bijpassende kleur.
De repen heb ik vervolgens op een kaart geplakt.


Naast de reep heb ik dan nog een tekststempel afgedrukt met een bijpassende kleur inkt van Memento.Bij de volgende kaart heb ik de reep door het midden gesneden. En deze beide op de kaart geplakt zodat er een strookje wit tussen de repen overblijft.
In deze witte strook heb ik de tekst gestempeld.


De laatste kaart heb ik eerst bewerkt met het eerder gebruikte bloemenstencil. Dit heb ik op dezelfde manier op de kaart gelegd. Daarna heb ik met een bijpassende kleur distressinkt de kaart beïnkt.
Daaroverheen is de reep geplakt en daarna is met een bijpassende kleur de tekst gestempeld.


Deze techniek kun je natuurlijk ook met een kerststencil doen. En daar leuke kerstkaarten van maken.
Succes!

Heel veel knutselplezier en
tot de volgende keer!
Groetjes Joan

donderdag 24 november 2016

Nog een kerstcreatie !


Een achtergrond gemaakt met gesso, een brayer en infusions.  
Daarna een collage gestempeld, door de eerste afdruk te maskeren, en de stempel nog een keer af te drukken. De extra sterretjes zijn van de stempel met de boom.