Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

vrijdag 15 april 2016

Stap-voor-Stap uitleg : dat verdient een bloemetje !!!Neem aquarelpapier en maak het helemaal nat. met een penseel breng je nu ecoline of aquarel aan.

spetter er water op, laat even intrekken en dep het droog

scheur nu aan de onderzijde een strook af.

stempel met versamark de tulpen erop
emboss dit met zilver embossingpoeder

kleur het in met aquarel of ecoline

plak nu de strook terug over de tulpen, zodat het gras lijkt.
woensdag 13 april 2016

Gouden Randje

Deze kaart is gemaakt op canvas. de afmeting is 15x15 CM
de achtergrond is gemaakt met panpastels , de Klaproos (Inkerbell) is ingekleurd met panpastels.
De Tekst (Inkerbell) is gestempeld met Memento inkt.
afgewerkt met stempels van "abstracte blaadjes" (Inkerbell) en Fresco Finish.

dinsdag 12 april 2016

Stap voor stap crackle glaze

Deze keer een stap voor stap kaart met een erg leuke techniek :) al zeg ik het zelf ;)
Ik volg nog wel eens een workshop ergens in het land en deze workshop heb ik bij Liesbeth Fidder gevolgd. Erg leuk om te doen!

Ik ben begonnen met een grote kaart van 13cm x 18cm. Deze heb ik volledig met paint ground expresso beschilderd. Een dunne laag, volledig dekkend.


Daarna komt er een dunne laag crackle glaze van Paper Artsy overheen. De twee druppels zijn genoeg voor de helft van het papier. Strijk met lange halen, dan worden de "crackles" het mooist. 

 Zo ziet het eruit als je het helemaal ingesmeerd hebt. Nu is nog nat, dan glimt het.
Je kunt het goed drogen met de heattool.

 Als het helemaal goed droog is, dan plakt het niet meer. Nu verf je er een chalk fresco paint van Paper Artsy overheen. Dit is een matte kalkverf waarop je straks goed kunt stempelen.
Ook hier weer lange halen en niet over het geverfde heen gaan. In één keer één streek. Anders krult je verf om en haal je het weer weg.
Goed drogen, evt. met de heattool en dan zie je dat je verf gaat barsten en bladderen.
En dat is nou net de bedoeling :)


Nu kun je met stazon goed stempelen. Ik heb hiervoor de nieuwe poppystempel gebruikt.


Op de hoeken heb ik met matte gel van Golden en het bubbles masker van Tim Holtz kleine rondjes aangebracht. Ook weer goed drogen.


Met de ground expresso paint heb ik de kaart aan de randen ingekleurd. Ik heb er verf op gedabberd en deze met water verdund zodat het gaat lopen. Hou het midden van de kaart licht.


Daarna heb ik de klaprozen ingekleurd met abandoned coral paint. Ook weer verdunnen met water,


Daarna heb ik de tekststempel van Oh nee, een grijze haar her en der wat tekst gestempeld, om de klaprozen heen.


De randen van de kaart het ik gesponst met ground expresso distress inkt en daarna met zwarte stazon inkt. Hierbij heb de hoeken wat meer beïnkt zodat het wat donkerder en mooi rond verloopt.

Met Pébéo Gilding wax - renaissance gold heb ik de klaprozen een beetje vanuit het midden ingesmeerd. Het spul stinkt verschrikkelijk, maar je krijgt er wel een hele mooie gloed van. Ik heb het met een wattenstaafje gedaan, maar kan ook met je vingers of een kwastje.
Daarna heb ik de kaart gemat op een bijpassende kleur; in dit geval de kleur van de klaprozen en het geheel op een crèmekleurige kaart geplakt.

Een zeer uitgebreide beschrijving. Ik hoop dat jullie het mooi vinden en dat jullie er mee aan de slag kunnen. Heb je vragen, mag je ze altijd stellen :)
Succes!

Heel veel knutselplezier en tot de volgende keer!
Groetjes Joan

maandag 11 april 2016

Dikke knuffel

Voor mijn doen een hele abstracte en hippe kaart, maar deze techniek is zo leuk om te doen! Ik heb hem niet van mezelf, dat zeg ik er eerlijk bij!
Op aquarelpapier met een lijmpistool lijmen aanbrengen, dat weer verhitten met je heatgun en embossingpoeder erover, Voor deze kaart heb ik zilver gebruikt. Op je craftsheet 3 kleuren inkt afdrukken en 3 penselen klaarleggen. Dan spray je je kaart kleddernat met water en gebruik je penseel 1 met kleur 1 en breng je aan op je kaart. Dan kleur 2 en kleur 3 en laat de kleuren maar lekker door elkaar lopen. Houdt je kaart echt goed nat! Daarna heb ik de kaart weer gedroogd met de heatgun, pas wel op dat de embossingpoeder niet smelt verder!!!
Tot slot de tekst gestempeld n een paar rhinestones aangebracht.

Groetjes en tot de volgende keer,
Annemiek