Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

vrijdag 8 april 2016

Ons eerste FILMPJE !!! De Gerbera

Wil je automatisch een melding krijgen van YouTube dat wij een filmpje geplaatst hebben? Klik dan op DEZE LINK -
en dan op ABONNEREN


DE SAI Penselen kun je bestellen op deze link:

            SET 20 SAI PENSELEN
Wij hebben ons eerste filmpje gemaakt en zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
Hier en daar moeten we de kwaliteit nog wat verbeteren, maar al doende leren we :)
thema : De Gerbera in aquarel, op een ATC.

Hieronder de verschillen met 3 soorten verf op waterbasis :
Veel inspiratie gewenst !

donderdag 7 april 2016

Bloemen bloeien in de lente..


Zulke groene bloemen heb ik nog nooit gezien, maar dat is zo fijn - dat mag je helemaal zelf weten in de creatieve wereld.  woensdag 6 april 2016

Kalender April


Vandaag is de maand april van de kalender aan de beurt!
Bewust de tak van de sheet Even Stil gebruikt, omdat er nu volop bomen in de bloesem staan.
Ik word er altijd zo vrolijk van!


De achtergrond heb ik gemaakt door Post-it briefjes aan de plakrand iets af te scheuren en op het witte cardstock te plakken.
Daarna met (in dit geval) roze inkt sponsen tussen de vellen in.
De vellen een paar cm opgeschoven en hetzelfde gedaan met een donkerdere kleur roze, en daarbij heel iets de eerste kleur aangezet.
De derde kleur heb ik op dezelfde manier aangebracht.


Hierop heb ik met Memento inkt de takken en bloemen gestempeld en de bloemen die op de witte achtergrond terecht kwamen, heb ik lichtroze ingekleurd met een waterbrush.


Ik vind dit een erg leuke techniek die jullie vast nog wel vaker van mij zullen zien.

Hartelijke groet, Sandra

dinsdag 5 april 2016

Cadeau-envelopje

Ik maak voor de jarigen in mijn omgeving altijd een klein kadoosje of cadeau-envelopje.
Deze keer voor een jongen die 17 is geworden. Leuke leeftijd voor hem, maar moeilijke leeftijd om een cadeautje voor te verzinnen; daarom geef ik bijna altijd geld. Daar kunnen ze dan zelf wat voor kopen.

Ik ben begonnen met een wit papier van 14 cm x 13½ cm. De kant van de 14 cm heb ik gerild op 4 cm en 10 cm. De kant van de 13½ cm heb ik gerild op 2 cm en 12 cm.
Daarna heb ik de hoeken eruit geknipt en aan de boven en de onderkant schuine hoeken geknipt.

Van een oud woordenboek heb ik een bladzijde aan stukjes gescheurd. De randen heb ik allemaal met brushed corduroy distress inkt bewerkt.

 Daarna heb ik ze allemaal willekeurig op het witte papier geplakt. Hierbij heb ik de onderkant vrij gelaten. Daarna heb ik de randen bijgewerkt en het overtollige papier weg geknipt.


Op een apart stukje stevig papier heb ik de euro's van de sheet Verwenbonnen gestempeld met versamark en deze zwart embossed. Daarna ingekleurd met rode H2O (verf).

De verfspatten van de sheet Kleur in je leven heb ik hier en daar gestempeld met zwarte (natte) inkt en daarover clear embossingpoeder gestrooid en verhit.

Dan met een rond kokertje en een beetje verdunde gesso hier en daar een rondje gestempeld. Dit kun je doen met een dopje, dekseltje oid.

Dan kun je het envelopje dicht vouwen. De ene euromunt heb ik op het flapje geplakt en de andere op het envelopje zelf. Met een touwtje kun je het dan dicht maken.

 Geld er in en klaar :)

Heel veel knutselplezier en 
tot de volgende keer!

Groetjes
Joan