Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

dinsdag 5 april 2016

Cadeau-envelopje

Ik maak voor de jarigen in mijn omgeving altijd een klein kadoosje of cadeau-envelopje.
Deze keer voor een jongen die 17 is geworden. Leuke leeftijd voor hem, maar moeilijke leeftijd om een cadeautje voor te verzinnen; daarom geef ik bijna altijd geld. Daar kunnen ze dan zelf wat voor kopen.

Ik ben begonnen met een wit papier van 14 cm x 13½ cm. De kant van de 14 cm heb ik gerild op 4 cm en 10 cm. De kant van de 13½ cm heb ik gerild op 2 cm en 12 cm.
Daarna heb ik de hoeken eruit geknipt en aan de boven en de onderkant schuine hoeken geknipt.

Van een oud woordenboek heb ik een bladzijde aan stukjes gescheurd. De randen heb ik allemaal met brushed corduroy distress inkt bewerkt.

 Daarna heb ik ze allemaal willekeurig op het witte papier geplakt. Hierbij heb ik de onderkant vrij gelaten. Daarna heb ik de randen bijgewerkt en het overtollige papier weg geknipt.


Op een apart stukje stevig papier heb ik de euro's van de sheet Verwenbonnen gestempeld met versamark en deze zwart embossed. Daarna ingekleurd met rode H2O (verf).

De verfspatten van de sheet Kleur in je leven heb ik hier en daar gestempeld met zwarte (natte) inkt en daarover clear embossingpoeder gestrooid en verhit.

Dan met een rond kokertje en een beetje verdunde gesso hier en daar een rondje gestempeld. Dit kun je doen met een dopje, dekseltje oid.

Dan kun je het envelopje dicht vouwen. De ene euromunt heb ik op het flapje geplakt en de andere op het envelopje zelf. Met een touwtje kun je het dan dicht maken.

 Geld er in en klaar :)

Heel veel knutselplezier en 
tot de volgende keer!

Groetjes
Joan1 opmerking: