Noot:

Stempel Atelier verkoopt alleen INKERBELL STAMPS en vervaardigt LASER stempels (namen, logo's, eigen teksten en TRODAT stempelplaatjes).

Het Stempelteam op dit blog maakt gebruik van sjablonen, inkten, markers en dergelijke om te laten zien wat je met Inkerbell Stamps kunt creeeren.
De merken van accessoires (markers, inkten, papier e.d.) die het team verder gebruikt, kun je terug vinden in de beschrijvingen.
Deze zijn niet allemaal te koop in onze webwinkel : Stempel Atelier is een stempelfabrikant en verkoopt maar een beperkt aantal accessoires op dit gebied.

vrijdag 11 maart 2016

Zonnegroet (Stap voor Stap uitleg)

Inkerbell Stamps Zonnegroet Sheet is ontwerp van guest designer Miranda Degenaars Vriendschaps stempel komt van het sheet 'Geloof in Jezelf' ontwerp van Caro vd Straaten.
ik ben de avond van te voren begonnen met de voorbereiding van de achtergrond ivm de droogtijd. Ik heb een vierkant stuk aquarelpapier genomen van 15x15 cm en een acrylblok (met gridlijnen) van 15x15 cm. Op de ribbeltjes kant van het acrylblok heb ik  pure ecoline gedaan in kleur 381

en ik heb ecoline 460 toegevoegd, ook puur en verdeeld over het acrylblok. ik heb delen leeg gelaten!

Met een spray flesje heb ik het aquarelpapier een beetje vochtig gespoten. niet te nat maken!

Nu heb ik het acrylblok op het aquarelpapier gelegd. je ziet dat de gridlijnen worden overgenomen op het papier. Dit heb ik een nachtje laten drogen.


De volgende ochtend zag het er zo uit : en het acrylblok was droog. Alle inkt is in het papier getrokken.

Ik heb met een beetje gesso (verdund met water)  hier en daar het blauw wat zachter gemaakt met een babydoekje

Daarna heb ik met een sjabloon wat details op het papier gemaakt met dikke gesso en een paletmesje.

Let op : er zijn diverse merken die gesso verkopen. de gesso kwaliteit verschilt onderling. van dun tot stevig. voor het gebruik bij sjablonen raad ik een stevige gesso aan, of een dikke medium gemengd met wat wit acrylverf.

Laat dit goed drogen

Neem nu weer de ecoline en spetter hier en daar wat op je kaart.

Neem nu wat witte acrylverf of gesso , verdun dit met wat water en spetter ook witte spetters op de kaart.

Doe nu een druppeltje aquarelpigment bij de gesso

Goed mengen...


Nogmaals spetteren ... Laat dit goed drogen.

Stempel de Zonnebloem ( Inkerbell Stamps  'zonnegroet'  met versamark op de kaart. Versamark is een doorzichtige kleverige inkt die goed geschikt is om met poeder te embossen.

Emboss dit met zilver embossingpoeder en een heatgun.

Neem nu een waterpenseel / aquarelpenseel en kleur de blaadjes om en om met de zalmkleurige ecoline.

Zorg dat je donkere en lichte delen krijgt voor een mooi effect.

Laat dit goed drogen voor je met de andere kleur verder gaat.


ga nu met met dezelfde kleur ecoline de andere blaadjes inkleuren maar meng dit als het nog nat is met een heel klein beetje gele pigment verf.

laat dit weer goed drogen en kleur dan het hart van de bloem in met aquarelverf


Maak met een stansje (ranger) een opengewerkt deel in je kaart. bewaar we uitgestanste figuurtjes en plak deze later op de kaart als afwerking.

Stempel als laatste de vriendschapstekst (Inkerbell Stamps sheet 'geloof in jezelf' in de kleur van je basiskaartkarton. pons er de gleufjes in, (hoekpons) en bind er draad omheen. plak dit met foamblokjes op de kaart. Layer de kaart op een dubbelgevouwen kaart van 15.5x15.5 cm. en plak de kleine uitgestanste figuurtjes op de kaart met foamblokjes.

3 opmerkingen:

 1. gaaf zeg!! Ik krijg zomaar zin om ook aan de slag te gaan... Helaas, alles staat op een onbereikbare plaats ;-) Maar zodra ik klaar ben hier... nou, dan ga ik ook met zoiets weer eens aan de slag.
  Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi en duidelijk uitgelegd Dankje wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk crea, Heidi!
  Supermooi geworden!

  Lieve groet, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen